4 февруари 2009 г.

Мляко и сирене - ценни указания :-)

Не ми е детска мечта да пиша похвални слова, но сега покрай истерията с млечните продукти да чукна няколко реда. Още вчера ми направи впечатление, че в Списъка на Националната ветеринарно медицинска служба със заводи и мандри, които са обявили, че използват растителни мазнини няма нито една фирма от Шуменска област. Затова пък присъстваха създалите си чак легенда на супер млека и сирена "Шипка", "Бор Чвор", "Жоси", "Родопея", "Мизия Милк" и прочие (пълният списък ТУК). Сега чета в Шум.бг, че в нито едно от шестте млекопреработвателни предприятия в региона не са открити растителни мазнини и сухи млека в млечните им продукти. Проверката е правена от Регионалната Ветеринарно-медицинска служба, проверена е технологията на производството в "Сердика" и "Старс къмпани", две мандри в Каолиновско, една в Осмар и новопазарската, от която най-често купуваме сирене у дома, защото наистина е най-вкусното. Иначе снощи заложих на скъпото - купих от "Билла" краве сирене "Пършевица" по 9.20 килограма и "На баба" - 8 и нещо. Но и цената не е определяща, защото на сирене с цена 7.49 с големи букви си пишеше, че съдържа палмово масло.

1 коментар:

Анонимен каза...

И със списък и без списък, пак боклуци ще се предлагат по магазините. Аз не знам защо българите гледат с лошо око ако предпочитеш НЕбългарското. Какъв е смисъла да поддържам една икономика, която не произвежда никакви "блага", които аз мога да използвам? Гръцкото кисело мляко е в пъти по-добро (жалко, защото навсякъде по света асоциират БГ с кисело мляко и рози)