8 април 2008 г.

Обява за работа (истинска)

"Ако сте бъбриви, напористи и комуникативни, станете част от нашия млад и симпатичен екип. Ако обичате да се събуждате с чаша кафе, да четете вестници и да творите новини, сърфирайки в интернет, елате при нас! Желателно е да сте пушач, а ако не сте такъв, ще пропушите. Задължително е да имате добра езикова култура и правопис. Автобиография, мотивационно писмо и контакти за обратна връзка може да изпращате на e -mail: dariksh@mail.bg или на адрес: пл. „Оборище” 37. Телефон за връзка : 82 70 91. За позицията може да кандидатствате до 22 април. Датата на конкурса ще бъде оповестена допълнително."
От така пуснатата обява в рубриката новини на Дарик радио става ясно на слушателите, които в интернет са читатели, какъв е образът на средностатистическия репортер на радиото:
Бърбори, понякога дрънка и глупости, но е напорист. Събужда се с чашата с кафе, с която е заспал предната вечер. Работата му като репортер е да чете вестници и да преписва новините оттам. Може и да ги твори, като сърфира в интернет, примерно да преписва от Фокус, дет се вика интернетът му без пари, и в зала не трябва да ходи. Пръстите му са жълти, но не е от това, че си бърка в ушите, а защото пуши, пуши и то много. Ако не пуши, го карат. Абе аз докато бях в Полша да не съм изпуснал нещо? Валери да не е напуснал? Аха и за задължителната езикова култура и правопис, сегашният екип да не се стряска, за завареното положение не се отнасяло.
П.П. Малко по-късно днес Дарик все пак са се усетили и са редактирали малко офертата си.

1 коментар:

Анонимен каза...

Обявата е от 7 Април. Не е от днес.