6 септември 2008 г.

Компания за сватби и погребения

Какво може да събере на едно място Бат Бойко, кмета Красимир Костов и др. Дъбов? Софрата, естествено. Особено ако е празнична. Точно така е станало вчера на ресторант "Пети километър". Сватбата на сина на лидера на ДПС във Венец Бейзат Яхя е станала повод на крака да му дойдат свидни гости - няма да ги изброявам всичките, а само знаковите - генералът от резерва Бойко Борисов, кметът на Шумен Красимир Костов и съпартиецът му и вицешеф на БСП Димитър Дъбов, Юнал Лютфи (плюс ченгета - настоящи и бивши, няма как да не споменем бившия Галин Славчев). Бил е и вербовчикът на Бейзат за каузата на Държавна сигурност Валентин Иванов - Шошо. Лошо няма, сватби и погребения - с хора се правят. Направи ми впечатление един дребен факт. Колеги поискали от Бейзат разрешение за снимки. Бейзат, който би трябвало да е домакин на сватбата, не посмял сам да вземе решение, а се допитал. Но не до Бат Бойко, не до кмета Костов и не до др. Дъбов. А до кума и шеф на "Лукоил" Валентин Златев (в неговия самолет долетял за сватбата столичният кмет). Той пък преди да разреши се консултирал с пиар агенция. Но това е дребен детайл. По-важното е, че става ясно кой кара влака, а тия дето ни се пишат за машинисти, всъщност са обикновени кондуктори. Прости дизайнери, както се изразяваше един мой гениален шеф. При това положение има ли значение кой ще спечели следващите избори?

П.П. Сещам се за култова сцена от български филм, където родата реди списък на гостите - милиционер, роднина, милиционер, роднина... Аджеба Бойко Борисов от роднините ли е или от милиционерите ли е и какъв го дърви на тая сватба в тая компания. Лош PR или интересно решение на машиниста?

7 коментара:

SecondShoe каза...

"Лош PR или интересно решение на машиниста?"
По-скоро безплатно возене със самолет и безплатна храна :) .

Анонимен каза...

...Ти хубаво пишеш, ама близките ти да не ядат сладко жито?...

SecondShoe каза...

Ти анонимнико, що не ми ядеш ***.

Анонимен каза...

ти неизвестен втори от Шумен, претендиращ и мислещ се за нещо, що не се обърнеш към някой психолог, да те освободи от комплексите ти... или по скоро си вземи част за психиатър...

Красимир Крумов каза...

Я всички по-спокойно да не почна да трия.

Анонимен каза...

Страхотен си, чета те с голямо удоволствие. Вече ти отварям блога със същата рутина както от години си купувам сутрин вестника - не се и замислям, той е част от моето ежедневие. И всеки път го правя с интерес. Някои неща само ти можеш да ги поднесеш както трябва - за тази сбатба писаха сто вестника, но никой не го написа като теб. Поздравления!

DARIN MALCHEV DONCHEV каза...

Перфектен пост ! Първи си в класацията ми на шуменските журналя !Бравас !