21 юли 2008 г.

Признание за грях (за двама)

Винаги съм знаел, че съм грешен. В оня библейския смисъл. Осъзнавам голяма част от греховете си, но съм твърде ленив да ги поправям. Чревоугодничеството е един от тях. Не е лакомия, защото не съм лаком. Обичам вкусно да си хапна. Подобно на Душко Добродушков и неговата тиква има опасност тази вечер да ме преследва търкулната огромна гръцка диня от 39 стотинки килото. За да споделя греха си с други и да го направя по-общ, ще сваля грифа "секретно" от рецептата ми за диня с мед и ще я предоставя за свободен достъп, тъй като получих куп запитвания по интернет за нея. И така! Какво ни трябва:
1. Половин диня.
2. 30-ина грама мед.
Ако сте мъж, изгонвате жена си от кухнята, за да не ви мърмори: "После да си прибереш всичко" или "Това сега ли го изцапа". Ако не сте женен, поканете съседката да направите динята за нея, щото ако не впечатлите някого, за какво да се мъчите за едното ядене. Динята ми се получи, защото използвам специална лъжичка melon baller. Нашата е на FACKELMANN (ето я тук), но в България не са много популярни и не знам къде може да се купи. С тази лъжичка издълбавате топка по топка (2 см в диаметър) половин добре охладена диня. После си избирате подходяща чаша или купа и я пълните с динени топчета. Най-отгоре поливате с мед и това е цялата философия. Когато имам подръка два различни пъпеша - зелен и оранжев и диня, се получава невероятна на вид и вкус плодова салата. От години гарнирам с динени топчета и мелбите през август. Каня се тези дни да изпробвам и пъпешови топчета с мед и мента (ето така).

Няма коментари: