2 април 2008 г.

Viva Prima Aprilis

Докато се излежавам в първоаприлски махмурлук, звъни телефона. Агент се обажда от България да каже, че "Топ новини" са се вързали на първоаприлската ми шегичка. Ставам, на кюто потвърждение от Велмира и Илиян, а тук и самото доказателство. Вчера си седя и се чудя каква пакост да направя за 1 април, викам - айде, ще направим сефтето на новата говорителка на новия областен управител. За бойно кръщене, така да се каже. Написах едно мейлче от нейно име, Илиян вика - че и стилът и си запазил, то пък един стил, викам му аз. Та текстът беше следният:
ПРЕССЛУЖБА
Областна администрация – Шумен
Шумен 9700, бул. “Славянски” 30
тел. 054/830 803; факс 054/863 562
galina@icon.bg
01.04.2008 г.
Областният управител Тодор Тодоров ще участва в четвъртък в заседание на Министерския съвет,на което ще бъде взето решение за предоставяне на част от учебната и материалната база на бившето военно училище за нуждите на държавни структури от областта и община Шумен. Предварителният протокол включва предаване на спортно-тренировъчната част, включваща басейн, гимнастични зали и салони с разгърната площ 1200 м2 и културен дом със сцена и 500 седящи места.Обособяването на тези терени като публична държавна собственост и публична общинска собственост ще позволят реализирането на новия градоустройствен план на Шумен,а в перспектива ще реши и транспортни проблеми на града, чрез изграждане на комуникационно продължение, което да свърже площад Кристал с ул. “Съединение”.
Заместникът на областния управител Николай Николов ще се срещне днес с министъра на отбраната Веселин Близнаков за съгласуване на окончателния вариант на протокола.Капиталната оценка на описаните имоти възлиза на близо 2.3 милиона лева.

И понеже на лъжата краката са къси, понякога дори на първи април, пратих от името на Галина и от нейната поща мейла, но забравих да атачна текста. И остана само тема: Министерски съвет - база военно училище предаване. И почнах да чеквам на 3 минути да видя дали Дарик вече са се хванали. Като видях, че и Дарик и Шум.бг не се вързват, викам има нещо - и усетих, че не съм пратил съобщението. Пуснах го втори път с уточнение:
Kolegi molia za izvinenie zaradi technicheska greshka sam pusnala prazen e-mail.
Последва трети мейл от името на Галина - Колеги,днес сте получили e-mail на тема: "Министерски съвет - база военноучилище предаване..." - не е изпратен от мен и вероятно е станала грешка.Галина Христова. След това всички абонати получиха четвърти мейл, пак от мейла на Галина, но подписан от мен: На първи април грешки не стават, честит празник на всички журналисти и работещи като такива!Крумов. И въпреки това днес "Топ новини" са се излъгали, че и вече са "срещнали" Николов с военния министър. Друг е въпросът, че телевизия да бяха гледали, щяха да знаят, че в четвъртък няма заседание на МС, а днес, защото Станишев пътува за Букурещ.
Цялата работа има две страни. Едната е за рутината и безхаберието, с което си служи нашего брата, а втората за сигурността на съобщенията от държавни институции. Крайно време е пресаташетата да пускат мейловете си подписани с цифров сертификат.
Ден по-късно: Хотелската трибуна на Николай Йонков е свалила от интернет въпросната статийка и я е заменила с "Красимир Крумов чрез Областна управа ще съобщи на населението кога да се евакуира". Драги ми колеги, нищо не оправдава вашето мърлячество, ама не ми се влиза в детайли. Абе Ганева, абе Галина! А за Мартин - нищо лично пич, ама що ми се струва, че е за втори път. Не беше ли ти главен редактор на вестник "Шумен", когато пусна друга измислена новина, на която за контактен телефон беше даден джиесемът на Галето. А Гале, ти не беше ли тая фурия, която въртя на собствения си телефон, изписан в мейла и се чудеше, че и дава заето?

2 коментара:

Анонимен каза...

Топ новини са заличили доказателствата.

Анонимен каза...

"Кой ми с.. в гащите?!" Тези от топ новините са за болница. И какво са заличили-броя от вчера е на бюрата им. пак да си го прочетат. И снимка на военното са пуснали. Ако бяха начертали и връзката между "Кристал" и "Съединение", цена нямаше да имат. Малоумници.