4 януари 2008 г.

Чучулига на рамото *

За първи път от близо две седмици излязох за по-дълго от нас. Ходихме с Аги на... пързалка. Отидохме на "Кьошковете" с идеята да се спускаме с новата шейна (пластмаса, лека, но издържлива, 45 лева), но... оказа се, че няма дори пъртина. Тъкмо щяхме да си ходим, когато се появи и татко с две момченца и след две-три спускания пързалката беше готова. Предполагам, че утре ще е още по-добре. В гората се случи нещо, почти необичайно. Чучулига се спусна от дърветата и кацна на рамото на Агата, после прескочи на главата и, а оттам - посегнах и се прехвърли на ръката ми... Постоя малко, достатъчно за да направя снимка, позьорка някаква, и отлетя пак из гората. Хората наоколо бяха не по-малко учудени. Знам ли какво да мисля, може да е някаква поличба за добро, за късмет. Онова птиче на щастието, дето кацало на рамото само веднъж... Дай Боже!
П.П. След журналистическо разследване установих, че птичката не била чучулига ами синигерче. Информацията е потвърдена и от два независими източника.

3 коментара:

Анонимен каза...

Птиче значи врабче,синигер, кос.При теб проблема е сериозен - чучулига. Ще стане или певица, или нещо голямо например министър по европейските въпроси. А щом е кацнала и на твоето рамо ти се готви пък за главен редактор.Пожелавам ти го !! И на нея!! Тя прилича досущ на теб- браво!!Да ти е жива и зрава!!!!

Анонимен каза...

А може би в Шумен ще имаме година на чучулигата, а не на Земния Плъх? Напук на целия братски китайски народ и магазините за 1 лв.! Как ли се произнася фън-шуй по въпроса за чучулигите... Аз след такъв знак бих си забучила перо на шапката. Нали се сещаш за "Имала Марияна шапка с едно перце" ;)

Анонимен каза...

Как говорилось на Seexi.net Очень тяжело на работе сосредоточится,что то всё на виски давит,когда нужно думать.я тяжело додумываюсь,отсюда много замечаний по поводу моей медлительности в решениях от начальника буквально каждый день,что со мной? и как с этим справится?