8 март 2010 г.

Дянков? Аз съм за, даже против!

Група във "Фейсбук" излязла със свещички да дреме пред президентството за Симеон Дянков. На мен не ми дреме, но по принцип съм "за". Премерването на подкрепата или омразата за един политик в кандели* би направило революционна стъпка в социологията, в човешките взаимоотношения, в пряката демокрация и в енергетиката. Представете си само новините. "Календар" на НОВА. "Подкрепата за премиера Бойко Борисов е намаляла с 10 хиляди кандела и в момента се равнява на малко повече от 1.2 милиона свещи" - бодряшки, без да усеща драмата рецитира Николай Дойнов. 150 кандела пък боцнали в неделя за финансовия министър Симеон Дянков. Не гледах телевизия и не видях свещичките долу при умрелите ли или горе за здраве са ги боцнали. Но като си спомня Дянков след гостуването на Първанов беше повече умрял, отколкото жив. Нищо чудно в неделя да са му слагали три дни. Дано до 40-те душата му да се възнесе над правителството и да се върне при Създателя в Америка. Представете си само какво сияние ще настане, ако по едно огънче запалим тия, дето ни пламват ушите от срам, като четем какви ги бръщолеви финансовият министър извън специалността си (по неговата част не разбирам нищо, дори на банките съм им в черен списък). Както и да е, то е ясно, че като бивш комунист аз съм за свещите и против Дянков. Или както казваше пичът Валенса - аз съм за, а даже против! Въпросът е, че от толкова свещи изобщо не става по-светло. Само остава неприятната миризма на стеарин, носещата се след като изгаснат.

*кандел - единица за светлина, от латинското candela - свещ.

5 коментара:

Unknown каза...

Г-н Крумов,

Единицата за измерване на интензитета на свелината всъщност се нарича кандела, а не кандел. Като (предполагам) уважаващ себе си журналист, би трябвало да сте наясно, че известна доза проучване за нещо, с което не сте съвсем наясно не би Ви навредила. Особено в случай, че възнамерявате да използвате въпросната (в случая) дума многократно и в различните й словоформи.

Анонимен каза...

Лео, може би тук ще намериш интересни неща за м-р Дянков [url=http://forum.investor.bg/viewtopic.php?t=13612&r=2158] ПРИЯТНО ЧЕТЕНЕ [/url]

Красимир Крумов каза...

Приема се забележката. Което не променя убеждението ми, че г-н Дянков е смешник.

Unknown каза...

г-н Крумов,

Съществуват неща, които не можете да разберете (като манталитета на един човек, изживял половината от живота си по белия свят), поради липсата на опит, въпреки че това не е голям проблем. Проблемът е в това, че, когато не разбирате, залепяте етикети като "смешник". Все пак, има и други начини да проявите неразбирането си, колкото и да не са в стила на жълтия парцал, за който пишете (собственост на небезизвестната Ирен Кръстева).

Аз например бих могъл да Ви нарека лаик за това, че не си правите труда да направите елементарно проучване за нещо, което не Ви е понятно — в ерата на интернет сме все пак и отнема не повече минута-две. Това със сигурност е непрофесионално. Въпреки това, аз се въздържам.

Красимир Крумов каза...

Пуснах те под одъра, опитваш се да ми се качваш на главата. Най-лесно е да те изгоня. Айде, върви на друг пясъчник.