1 февруари 2010 г.

Извинете, вас сменят ли ви?

Извинете, вас сменят ли ви? С тези думи репортерки звънят днес от пост на пост за да разберат най-актуалното по кадровите въпроси в Шумен. Няма такова нещо, рекъл единият от директорите, който бил на път за София и всъщност от миналия петък бил вече бивш. А в кабинета му в Шумен от един час вече управлявал новият, който също един ден ще бъде бивш (както ще бъдат бивши и тези, които мислят, че са вечни). Заместник-областната управителка Дилбер Мехмедали и тя от репортерка чула "Извинявай, тебе сменят ли те?", но и тя отрекла, въпреки че нейната смяна Ралица Тодорова от десет дни разнася за рокадата, а горещата клюка разтапяше дори съботната пързалка до "Орбита", където близки до властта чиновници пързаляха деца и внуци. Разбира се, можело е колежката да зададе въпроса другояче: "Абе, Дилбер, знаеш ли, че ще те сменят?" И тя като каже: "Не!" да и рече: "Е, сега вече знаеш!" - след като никой от тия, които са я назначили не се е сетил да каже първо на нея, а после и на обществото защо я маха. Ама няма как да обясни на обществото защо я маха, защото първо трябва да обясни на обществото изобщо защо я е назначило на тоя пост. А то няма обяснение (освен за вяра и език, ей тъй за боя, да не рекат, че Бойко мрази турците). Както няма обяснение и за назначението на тая, с която ще я заменят. То и за тия които запазват постовете си пак няма обяснение защо ги запазват. И изобщо няма обяснения и никой не иска да обяснява. Слагат Парамов, махат Парамов, пускат Желева, изпускат Желева, иди ми Михов, доди ми Михов. Махат един от Напоителни системи, слагат друг, ама-заман объркали се били, махат го и него, слагали някакъв друг. Да се готвят директорите на РЦЗ д-р Мима Папазова и на Регионалната служба за социално подпомагане Галина Дончева. В предишния си живот, преди 1989 бях член на БКП. В новия май ще се запиша в клуб за "Гласност и преустройство". Защото отново, както през 1985 това, което е в дефицит е гласността. Защото аз там, закъдето са тръгнали тия, вече съм бил на младини. Без сантимент. И на тези, които биха ми опонирали - ами предишните да не би да питаха и да казваха, бих рекъл - ами нали вие щяхте да сте по-различни.

9 коментара:

Анонимен каза...

Понеже смените не почнаха навреме, сега наваксват и на някои постове по 2 рокади за месец правят. Дано да е за добро, ама...

Анонимен каза...

Добър си Круме! Много смело! Не те ли е страх?

Анонимен каза...

Краси за назначаването попитай Добрев, за махането й Митко а за това, че никой не й е казал можеш да метнеш ръкавицата на единствения от когото Дилберката може да получи подобна информация-пак Митко.
Дали е вярно, че Александров е в отпуска-провери и раздуй!

Красимир Крумов каза...

Съжалявам, че никой не усети по-рано какво голямо НИЩО е Добрев, женски интригант, слаб организатор, още по-слаб политик. За Митко Александров, не искам да го зачерквам набързо, познавам го от дълги години, много му се радвах, като го издигнаха мажоритарен и ме беше яд, че не е водач на листа дори. Хайде още малко време да го видим. Не е мъжко поведение да се скрие на Скакавица точно, когато сменят заместничката му по негово предложение. По-този повод си мисля, дали не е добре да прекръстят хижата и района на СкаТавица.

Анонимен каза...

Краси по този начин е станала работата и с Красимир Попов. Нямал смелост Александров да му каже в очите, че неиска да работи с него.

Що се отнася до Добрев може да е всякакъв, не беше в изпълнителната комисия, понастояще в контролната. Малко или много думата му ТЕЖЕШЕ в София. А и не ти трябва такъв противник.

Анонимен каза...

Да се чете "но беше"

Красимир Крумов каза...

С хора така не се работи. Дори когато уволняваш някого, трябва да го съхраниш, защото не се знае след време дали няма да го срещнеш при други обстоятелства или да ти потрябва. А и заради едната човещина. Въпросът е принципен, не е за Дилбер, аз не я харесвах на този пост, писал съм.

Анонимен каза...

Точно защото е принципен, трябваше Дилбер да научи не от вестници или от ключки, а от Митко!

Анонимен каза...

И аз искам още малко да му даде на Митко, защото го харесвах. Айде още малко, но дали има смисъл, вече ми е под съмнение? Сякаш не бива да се самозалъгваме. Той още не може да разбере на какъв пост е, въпреки че изглежда добър човек. И почива ли сега спокойно, да го питам.