1 декември 2009 г.

Поетеса на Христовата вяра

"В израз на дълбока благодарност към областната структура на политическа партия ГЕРБ – Русе поетесата д-р Венета Бакалова издаде стихосбирка сакрална лирика, наречена „Звезда от Витлеем”. Поводът за появата на поредната и книга е благополучно приключила офталмологична операция, върнала зрението на възрастната дама. Операцията се случи благодарение финансовата подкрепа на ГЕРБ – Русе. Партията отдели средства и за появата на стихосбирката, която е пета поред в творчеството на магистъра по музика и доктор на филологическите науки. Стихосбирката е обединила 63 творби и двугласна детска песничка, разделени в 9 части. Нейна цел е приобщаване към християнската вяра на онези, които не са приели Христос за свой личен Спасител. „Поетесата на Христовата вяра”, както я нарича теологът Филип Калинов, не забравя да се спре и на човешката същност с недостатъци и положителни черти. Специално място в книгата е отделено на две стихотворения – едното е посветено на министър – председателя Бойко Борисов, а друго – „Човечност” - на народния представител от ГЕРБ в 19-и МИР - Русе Пламен Нунев. Така звучи част от стихотворението „Премиер, избран от народа”:

„О, достолепни Генерале, поведи ни!

Ний вярваме във твоя свят обет!

От враговете – Де Пе Се /ДПС/ пази ни!

Проправяй бъдния ни път напред,

За да застане нашата България

Във Европейския съюз със чест,

Да заблести като небесна лъчезария

Да я приветстват всички! Светла вест!

Премъдри Господи Иисусе, благослови Ти Генерала и България!”

Текстът е от официално съобщение в сайта на ГЕРБ . Шуменските поети пак спят, къде е Камен, спи ли Антонин?

4 коментара:

Анонимен каза...

Забрави да напише"И Бог да пази България"!О,Боже,какво ли не вече се пише за този нов наш "вожд"!

Анонимен каза...

Не разбирам как е възможно да се публикуват подобни глупости:нима трябва да се превърнем в "подлизурковци" за да променим нещата-те са в нашите ръце,и от нас зависи какви ще са те!Хей,хора,помислете малко,имайте достойнство и не вярвайте на новите дивотии и грандоманщитиии!!!

Анонимен каза...

много ми хареса,изкъртих се тотално

Анонимен каза...

Мариян
корицата на книгата на поетесата на Христовата вяра е открадната и е собственост на музикално издателство.Този пък Калинов кога стана теолог къде учи теология,в кой университет.Всъщност ядвентисти
те не за първи път крадат интелекту
ална собственост.(справка сестра Вайт и "книгите й"