13 август 2008 г.

ŞUMEN ÜNİVERSİTESİ’ NE HOŞ GELDİNİZ!

Добре дошли в Шуменския университет! Това означава заглавието. Това е от официалния сайт на Шумен Юниверситетеси Пископос Константин Преславски. Бравос, сетили са се да сложат версия на майчин език, за да ги разбират и кандидат-студентите (а и приетите такива) от Венец, Юпер, Браничево, Ясенково и Каолиново, които вече комай са преобладаваща част от студентството на вуза, който съм завършил и аз. Смисъла на цялото занятие го изяснява подстраницата Ücretler , където са посочени размерите на таксите - 1100 и 2200 евро. Има ги и специалностите. Даже "Газетеджилик" има - сиреч журналистика. За баланс освен българска и "майчина" версия сайтът на държавния Шуменски университет има и english секция, но тя се намира ЪНДЪР КАНСТРЪКШЪН.
Реклама на Шуменския университет има и на китайски език. Според китайската страничка (ЦЪКНИ ТУК) Шуменският университет се намира във Велико Търново. Таксата за кандидатстване е 1850 юана. Годишната такса за обучение е 12 000 юана, а издръжката (може би за живот) е написано, че е 15 000 юана.

4 коментара:

petervanev каза...

В България има много студенти от Турция, което обаче не значи, че всичките ни уверситети са цъфнали и вързали :) Не са толерирани в някои от тях, а те явно това очакват - пред мен в Русе скъсаха двама гърци и един турчин без да се замислят :) Нищо, че плащаш бесните такси. Но китаици...Това не мога да го повярвам :)

Анонимен каза...

Абе ние в България ли сме? Защото езика на който е написано заглавието не е на български. Трябва ли да учим чужди езици за да прочетем български сайтове?
Май че не ... има си официален език тази страна ...

Анонимен каза...

Ами то е очевидно, бе! Заглавието не е на български, защото и името на университета не е на български. Толкова ли не схващаш същината на постинга?

Анонимен каза...

Официалната страница на университета си е на БГ. Който не вярва - да погледне www.shu-bg.net.
Това е варианта на Турски. Не вярвам да не сте забелязали, че има възможност да избираш езика, на който да ти се представя страницата.
Ако не сте - има очни лекари :)