23 май 2008 г.

Руло с ягоди по 3 лева от Радко Димитриево

Днес по желание на МE4O_TURIST ще ви представя рецептата на популярното за сезона "Руло с ягоди по 3 лева от Радко Димитриево". Първата бета версия на тази рецепта е изпълнена за първи път преди 780 години от майката на Червената шапчица и вероятно този десерт е носела малката палавница в кошничката си, преди да попадне в лапите на вълка.
Продукти: 4 яйца от бяла кокошка, половин чаша захар, 250 грама маргарин, ок. 400 грама ягоди, готов блат за руло, или си приготвяте пандишпан по собствена рецепта.
Приготвяне на крема: В купа чуквате четирите яйца, добавяте и захарта. Слагате купичката на водна баня на котлона така, че дъното и да не опира водата в другия съд, по-точно е да се каже на парна баня. Започвате да разбивате яйцата с миксер така, че масата да увеличи обема си близо 3 пъти. С малкото пръстче (кутрето) проверявате температурата. Кремът трябва да е топъл, но като опрете дъното да не ви пари. Ако пари, сваляте веднага от котлона, защото иначе яйцата ще се пресекат. Сместта се сваля от водната баня и продължава биенето, докато се охлади. В отделна купичка се разбива размекнатият маргарин на пухкава маса и се добавя по лъжица от яйчения крем, докато се смесят двете маси. Тогава започва пак с миксер прибавянето на предварително намачканите с вилица ягоди. Остава да навиете рулото и да го оставите в хладилник да стегне.

Image Hosted by ImageShack.us

Няма коментари: