14 януари 2008 г.

Пепелища

Майка и двете и деца изгоряха при пожар в къща в гр. Плиска.

Социалните служби прибраха Цвета, осиротялото момиченце на Пепа от Мировци. Разправят, че имало много мераклии да я осиновят, били готови дори да платят, за да станат поне нейни приемни родители. Днес ми се обади и мъж от София, който я иска - да я осинови. И пак за Плиска: Ходили ли са социални работници на ул. "Странджа" 2 в Плиска, да видят при какви условия живее Веска със своите деца. Какво слагат в печката си, какво има в хладилника им? Кого закриля Отделът за закрила на детето? Децата, или бездарни партийни активисти, настанени на топла служба от партийна централа?

Хладилникът на изгорялото семейство. Отваряли ли са тука чиновничките от социалните служби?

3 коментара:

DARIN MALCHEV DONCHEV каза...

Задай въпроса правилно и директно!!Какво направи и прави лицето СС,което избрахме вече два мандата в парламента и отговаря за тази важна комисия !

Анонимен каза...

Елементарна противопожарна аларма от 20 лв. щеше да спаси техния живот, както и живота на хората умрели при много други подобни случаи. Пушека ги е упоил и впоследствие задушил. Ако имаше нещо да ги събуди, сега щяха да са живи.

Анонимен каза...

Абе не виждаш ли мизерията, в която живеят? Каква противопожарна аларма? Те хората не са имали хляб, а за противопожарни аларми дали са чували? Грехота е българки и български деца да умират по такъв начин. Ако беше някоя циганка да беше опищяла света и всичко щеше да и бъде осигурено. Но ние българите в България сме онеправдани по някакъв начин за сметка на малцинствата. Нека тези три човешки живота тежат на съвестта на хората, които не си мръднаха пръста да им помогнат. Бог забавя но не забравя. Всичко на този свят се връща и то с лихвите.